Dzień Domeny Publicznej 201621 stycznia 2016 Koalicja Otwartej Edukacji Wolne Lektury Wydarzenia

29 stWitkacy1ycznia w lokalu Solec 44 w Warszawie po raz kolejny będziemy wspólnie świętować Dzień Domeny Publicznej.

Rozpoczniemy już o 15.30 bezpłatnymi warsztatami i będziemy świętować do późnych godzin wieczornych. Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w warsztatach, sesji krótkich prezentacji, a następnie we wspólnej celebracji i degustacji potraw przygotowanych na podstawie przepisów z domeny publicznej przez Aleksandra Barona, szefa kuchni w Solcu 44 oraz w spotkaniu w wesołej atmosferze z udziałem Klubu Komediowego.

Na warsztaty obowiązuje wcześniejsza rejestracja.

Polskie obchody Dnia Domeny Publicznej koordynuje Koalicja Otwartej Edukacji. W tym roku do domeny publicznej przejdą m. in. utwory Wincentego Witosa (1874-1945), Stefana Banacha (1892-1945), Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej (1891-1945), Béli Bartóka (1881-1945) i Tytusa Czyżewskiego (1880-1945). Pełna lista twórców przygotowana na podstawie katalogów bibliotecznych jest dostępna na stronie domenapubliczna.org.