Rejestracja do WTEM przedłużona do 30 listopada!9 listopada 2015 Edukacja Medialna

WTEM plakatWciąż nie jesteś pewien/pewna, czy wziąć udział III Wielkim Turnieju Edukacji Medialnej? Nie zastanawiaj się dłużej! Możesz wygrać indeks Collegium Civitas i nie płacić za studia przez rok! Co więcej, instytucja, która zgłosi największą liczbę uczniów otrzyma atrakcyjną nagrodę, którą uwiecznicie wszystkie ważne wydarzenia!

W związku z pozyskaniem od naszego partnera, Fundacji Orange, dodatkowej nagrody dla szkoły, która zgłosi największą liczbę uczniów do Wielkiego Turnieju Edukacji Medialnej, przedłużamy rejestrację do 30 listopada, aby dać Wam szansę zgłoszenia się do konkursu. W związku z tym do wydłużony zostanie również termin realizacji projektów – możecie przesyłać je do 20 grudnia.

Przypominamy najważniejsze informacje o konkursie:

Kto może wziąć udział?

Uczniowie i uczennice szkół ponadgimnazjalnych, które kończą się maturą, w 3-5 osobowych zespołach.

Kto może zgłosić uczestników? Gdzie można to zrobić?

Opiekun – nauczyciel, bibliotekarz i animator kultury. Aby zgłosić uczestników do konkursu, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy.

Jakie zadania należy wykonać na pierwszy etapie?

Należy zrealizować projekt na jeden z trzech zaproponowanych tematów związanych z bezpieczeństwem i prywatnością w sieci oraz przesłać go na adres edukacjamedialna@nowoczesnapolska.org.pl do 20 grudnia. Szczegółowe informacje na temat zadania znajdują się tutaj.

Jakie są kolejne etapy konkursu?

II etap, do którego trafią autorzy najlepiej ocenionych projektów, to test online wypełniany indywidualnie na swoim komputerze (luty 2016), a cały konkurs kończy się zawodami finałowymi w Warszawie (kwiecień 2016)! Więcej o kolejnych etapach dowiesz się w FAQ.

Co można wygrać?

Dla ucznia – indeks Collegium Civitas i możliwość studiowania na dowolnym kierunku studiów licencjackich – przez pierwszy rok zupełnie za darmo! Osoba spoza Warszawy będzie miała również zagwarantowane miejsce w akadmiku, za który nie będzie musiała płacić przez cały rok.

Dla zgłaszających – placówka, która zgłosi największą liczbę uczniów otrzyma aparat fotograficzny.

Chcesz dowiedzieć się więcej, zajrzyj na stronę internetową Turnieju!

Partnerem strategicznym i fundatorem nagrody głównej jest Collegium Civitas.

Pełna lista patronów i partnerów znajduje się na stronie internetowej Turnieju.

Projekt dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.