Konkurs na okładkę Wolnych Lektur z okazji Dnia Domeny Publicznej17 stycznia 2014 Koalicja Otwartej Edukacji Konkurs Wolne Lektury Wydarzenia

Z okazji Dnia Domeny Publicznej 2014 mamy dla Was konkurs na okładkę Wolnych Lektur. Zaproponujcie ilustracje, które, waszym zdaniem, lepiej pasują jako okładki wybranych e-booków – uzasadnijcie swój wybór.
    zrzut ekranu - okladki
    Pamiętajcie – obrazki muszą być w domenie publicznej lub na wolnej licencji (CC BY lub CC BY-SA), tak aby można było z nich swobodnie korzystać. Możecie korzystać np. z Wikimedia Commons, Europeany lub Flickra (należy wybrać odpowiednie kryterium wyszukiwania: treści dostępne do użytku komercyjnego).

Nagrodami dla autorów dwóch najciekawszych propozycji będą zestawy przygotowane przez KOED i Wolne Lektury, m.in. koszulki, gadżety, publikacje na temat prawa autorskiego. Wybrane okładki zagoszczą na stałe w bibliotece Wolne Lektury.

Konkurs trwa do niedzieli, 19 stycznia, do końca dnia. Wybrane lektury, linki do grafik i uzasadnienia pozostawiajcie w komentarzach na Świecie Czytników.

Za zorganizowanie zabawy dziękujemy Koalicji Otwartej Edukacji i Światowi Czytników.