Zbiórka pieniędzy na Wolne Lektury15 lipca 2013 Wolne Lektury

Wolne Lektury (21)Uruchomiliśmy społeczną zbiórkę pieniędzy na uwalnianie kolejnych e-booków w ramach serwisu Wolne Lektury. Rozpoczynamy od „Damy kameliowej” Aleksandra Dumasa, w przekładzie Tadeusza Boya-Żeleńskiego, a w planach mamy publikację kolejnych dzieł z klasyki literatury polskiej oraz światowej.

Na wydanie pierwszej książki w naszym nowym cyklu potrzebujemy 1300 zł. Uzyskaną kwotę przeznaczymy na digitalizację i opracowanie techniczne, a następnie szczegółową redakcję – korektę, uwspółcześnienie pisowni oraz dodanie niezbędnych przypisów i motywów literackich. Tak jak wszelkie inne nasze publikacje, książka zostanie udostępniona na wolnej licencji, w formatach PDF, MOBI, EPUB, FB2, TXT i HTML.

Zbiórka na publikacje „Damy kameliowej” potrwa 14 dni. Jeśli w tym czasie nie uda nam się zebrać potrzebnej kwoty, środki przeznaczymy na digitalizację i redakcję pozostałych książek czekających na wydanie. Środki można wpłacać (zaczynając już od złotówki) przez stronę http://wolnelektury.pl/wesprzyj/teraz/dama-kameliowa/.

Więcej informacji na stronie http://wolnelektury.pl/info/wesprzyj/.