Konkurs MediaLog – zgłoś udział!5 kwietnia 2013 Edukacja Medialna Konkurs

logo edu med małe

Jak zachęcić innych do mądrego korzystania z nowych technologii? Podejmij wyzwanie – weź udział w konkursie MediaLog! Na rejestrację czekamy do 11 kwietnia.

Jeśli jesteś nauczycielem, wychowawcą, bibliotekarzem lub animatorem: przeprowadź zajęcia z edukacji medialnej, zgłoś feedback wypełniając formularz i zachęć uczestników do wykonania własnego projektu.

Jeśli jesteś uczniem szkoły gimnazjalnej: weź udział w zajęciach edukacji medialnej, a potem przygotuj własny projekt – reklamę internetu.

Do wygrania są: szkolenie z ekspertami dla opiekunów projektów, tablet Samsung Galaxy i atrakcyjne warsztaty dla uczniów w warszawskiej Mediatece START-META (zwracamy koszty podróży).

Prace można nadsyłać do 6 maja 2013 roku. Więcej informacji i regulamin można znaleźć na stronie konkursu.

Jak się przygotować?

W serwisie Edukacja Medialna można znaleźć 74 pomysły na przeprowadzenie 45-minutowych zajęć. Gotowe ćwiczenia, scenariusze i materiały świetnie nadają się do wykorzystania nie tylko na zajęciach szkolnych, lecz również w bibliotekach, domach kultury czy przez organizacje pozarządowe. Zapraszamy do korzystania!

Projekt MediaLog jest prowadzony przez Fundację Nowoczesna Polska w ramach programu Akademia Orange realizowanego przez Fundację Orange.